Чим корисний вегетаріанський сир Сир відноситься до тих рідкісних продуктів, при згадці про який у гурманів з'являється мрійлива посмішка. Як і вино, вживання кожного сорту сиру супроводжується певною гамою смакових відчуттів та характерним післясмаком. Існує навіть рідкісна професія – сирний сомельє, який із заплющеними очима по одному шматочку та запаху скаже який саме сорт сиру перед ним на тарілці.
Чим відрізняється веганський сир від молочного Основний інгредієнт традиційного сиру – коров'яче або козяче молоко. Його ферментують речовинами, які містяться в шлунку телят (сичуг). Головним сирним білком є казеїн. Молочний сир – джерелом кальцію та незамінних амінокислот, і це головний аргумент дієтологів на користь молочних продуктів.
Але щодо
вегетаріанського сиру, суперечки про смак і користь якого тривають не один рік. Зміст мінералів та вітамінів у ньому не нижче, ніж у традиційного продукту. Продукцію Віолайф виробляють на базі рослинних жирів (переважно кокосової олії). Саме завдяки їх використанню стає можливим досягти необхідної консистенції продукту. Як наповнювач застосовується крохмаль (картопляний або кукурудзяний), у
безглютеновому сирі використовується ячмінний крохмаль, він не містить глютен.
Для ущільнення консистенції та підвищення поживної цінності в рецептуру може бути доданий рослинний білок. Екстракти фруктів та овочів, спеції та натуральні ароматизатори дозволяють створювати різноманітність смакових відчуттів та широкий асортимент продукції. В органічних сирах для веганів використовують лише органічні барвники (екстракт аннато, паприка, трави та ін.).
У чому користь веганського сиру Сири Violife не містять цукру та глюкози, вони характеризуються низьким вмістом жиру та калорійністю. Технологія виробництва рослинного сиру не передбачає застосування сичужного ферменту, що є гуманним по відношенню до тварин. Вегетаріанські сири не мають у складі жодних тваринних компонентів, а значить їх можуть вживати в періоди посту навіть ті, хто у звичайному житті дотримується рослинно-тваринної дієти.
Купити веган сир в Одесі та Києві можна для вживання його як самостійної закуски або для використання в кулінарії при приготуванні піци, лазаньї, бутербродів та ін. Це традиційний смак Моцарели, Пармезану та Чеддера та повноцінна заміна молочного продукту.
Каталог веганських и пісних сирів